Fischer

használt fischer síléc, használt fischer gyerek síléc, használt síléc

A használt sílécek között található egy 1924-ben alapított síléc márka termékei, amit az idősebb Josef Fischer alapított szánokat, és síléceket gyártó vállalatként. 1934-ben készül el az első sorozatban gyártott síléc, majd 1938-ban 2000 pár sílécet exportál a vállalat az Egyesült Államokba. Később 1949-ban  az ifjabbik Josef Fischer is csatlakozott a céghez. 1955-ben már 86 embert dolgozott és 40.200 pár sílécet gyártotak a 2136 négyzetméteres gyártócsarnokban. Ekkorra már kereskedelmi képviseletet nyitnak Kanadában és az USA-ban is. 1957 az év amikor belépnek a csúcskategóriás sílécek kategóriájába az "s 100"-as típussal. Majd egy szerencsétlen fordulat követzett, a gyár egy tűz következtében leégett. Az újjáépítés során immár 8000 négyzetméteres gyártócsarnok épül 53000 pár síléc/év kapacitással.

1959-ben az Id. Josef Fischer, szívinfarktus következtében meghal, fia ifj. Josef Fischer és lánya Selma Sturmberger veszik át a vezetést.
A mai gyár helyén 1961-ben épült meg a csarnok, aminek a kapacitása 1964-ben már 250 000 pár/év volt. Ebben az évben nyeri Egon Zimmermann az első aranyérmet a Fischer számára a "Fischer ALU STEEL" léceken az innsbruck-i téli olimpián, lesiklás számban. A szendvics szerkezetű síléceket a hagyományos anyagok mellett üvegszálas erősítéssel tökéletesítik. 1967-ben megalakúl a Fischer Ski Club. Újabb képviseletek nyítnak Németországban, Franciaországban és Kanadában. 
Tovább bővítik a gyártási területet. Az 1971-es ISPO-n bemutatják az első északi sífelszereléseiket. 1973-as évben a Löffler céggel együttműködve megalapítják az "Europa Sportartikel" RT-t. Franz Klammer Fischer C4-es lécével új sebességi világrekordot állít fel lesiklásban 111.25 km/h-s sebességgel.
1976-ban a vállalat elnyeri az Osztrák címer kitüntetést kiemelkedő üzleti tevékenységének elismeréseképpen. Az eladások 630 millió Schillingre nőttek. Átalakítják a vállalatot, három fő tevékenységre osztják: Alpesi, Északi és Tenisz gyártócsoportokra. A teniszütőgyártást Hollabrunn-ba helyezik át, itt 120 alkalmazottal 140 000 teniszütőt gyártottak évente.

1979-ben a Fischer által szabadalmaztatott CROWN FINISH világhírre tesz szert. 1980-at írunk, amikor az ultrakönnyű "AIR COMPOSITE CORE" technológia szenzációnak számít, hiszen 1 kg-os súlycsökkenés nagy szó a sílécek estében páronként. A svéd Thomas Wassberg első versenyén aranyérmet szerez az új technológiájú síléceken Lake Placid-ben, a nemzetközi sajtó "gázmagos síléc"-ként ír az új technológiáról Az "AIR COMPOSITE CORE" világszabadalom lesz. 1982 a sígyártók és a repülőgép tervezők összedolgoznak és így a sílécgyártásban használt ultraerős, könnyű kompozit elemeket felhasználják az új Airbus 300 szénszálas keresztmerevítőinek gyártásánál. 1984 a vállalat szabadalmaztatja a "VACUUM TECHNIC" eljárást. Az "AIR COMPOSITE CORE" technológia innovációs nagydíjat nyer.
Megkezdődik a "Skating" időszak az seefeld-i északi sí világbajnoksággal. 
1986-ban az ISPO-n bemutatják az "RC4 Vacuum Tech RS Super" sílécet, először alkalmazzák az "AIR CORE" technológiát nem profi sílécek esetében.
A Tennis ISPO-n bemutatják a Superform Open Pro teniszütőt.
Új egység jön létre: Fischer Advanced Composite Components néven.
1988-ban új gyárat nyitnak az ukrajnai Munkács városában. 1990-re már a szezon legeredményesebb gyártója, összesen 73 világversenyen szerzett győzelmével.  Bemutatják az első, világszabadalommal védett, C.A.D eljárással tervezett sílécet.
1992, bemutatkozik a "Revolution" rövid-sí dizájn az ISPO északi sí területén.
1994, bemutatkozik az első Fischer sífutó cipő kollekció, amely egyből dizájndíjat szerez az északi síléc kollekcióval együtt.
1995, bemutatják a világ legkeményebb acéljából készült "Plasma Edge" kantnit.
1996, összesen 620 000 pár sífutó lécet ad el a vállalat ez rekordnak számít nem csak a cég életében de világ viszonylatban is.
A cég megkezdi a carving sílécek fejlesztését, nemsokára bemutatják első carving modelljüket.
1997,  a"Plasma Edge" kantnit az összes gyártott lécmodell megkapja.
A naganói olimpiát 53 éremmel zárják. 
Bemutatkozik az asszimetrikus RADARC carving síléc család és a GDS Titanium teniszütő. A Fischer USA megalapítása. A cég központját Ried-be költözteti. Az Orosz Yefgeny Kafelnikov tenisz világranglista első lesz. Bemutatják a világ legkönnyebb teniszütőjét, a "Fischer GDS AirCarbon Ti"-t.

1999-ben a ramsau-i északi összetett világbajnokságon 36 megnyert éremmel végeznek. 2000-ben a német Sven Hannawald világbajnokságot nyer síugrásban, míg az Osztrák Andreas Goldberger új síugrási világrekordot állít fel 225m-el, Fischer ugrólécekkel. Yefgeny Kafelnikov olimpiai aranyérmet szerez Fischer PRO No.1 ütővel.
2001, szintén egy remek év a Fischer számára, 73 érmet szereznek a sankt anton-i alpesi, a lahti-i északi, és a pokljuka-i biatlon világbajnokságokon. Az új alpesi sztárversenyzőjük a svájci Michael von Grünigen remek visszatérést hajt végre óriásműlesiklásban, a teljesen újratervezett Fischer RC4 Aircarbon léccel. Megalakúl a Fischer Freeride Team. Megjelenik a Sceneo alpesi síléckollekció.

2002-ben bemutatja az alpesi síléceinél alkalmazott "Frequency Tuning" eljárást, amely lehetővé teszi a sílécek rezgésének harmonizálását, az eljárást a teniszütők gyártásánál is alkalmazzák. A 2002-es téli Olimpián Salt Lake City-ben 15 arany, 23 ezüst, 20 bronz érmet a mérleg a Fischer felszereléseket használó versenyzők között.  Kiváló üzleti évet zár.

2003-ban bővítették a termékskálát, bemutatják "Soma Tec" alpesi síbakancsot, valamint a Tyrolia síkötésgyárral született megállapodásnak köszönhetően megjelennek a piacon a Fischer márkanévvel ellátott, Tyrolia által gyártott síkötések. A "Soma Tec" síbakancs innovációs díjat szerez a 2003-as ISPO-n, egyedi, a láb természetes ergonómiájához igazodó kialakításának köszönhetően.

Újabb 77 érem kerül a Fischer felszerelésekkel induló versenyzők nyakában a Val di Fiemme-ben megrendezett északisí világbajnokságon, a hanty-Mansijsk-ben megrendezett Biatlon világbajnokságon, és az St. Moritz-i alpesi sívilágbajnokságon. Az Északi, Biatlon és Alpesi világkupa sorozatot is Fischer sílécekkel nyerik. A vállalt két kiválósága, a Norvég Bente Skari, és a Svájci Michael von Grünigen volt akkoriban.